Pride House

Välkomna till Pride House under Örebro Pride!

Detta år hålls Pride House i Teaterladan, Wadköping i samarbete med ABF Örebro län, Örebro Rättighetscenter, RFSL Örebro och Örebro Pride. Föreläsningarna kommer att vara teckenspråkstolkade på svenskt teckenspråk () och det är tillgängligt för rullst0l, med ingång via spelgården och synmarkerat. Kom rök- och parfymfri på grund av allergi.

PROGRAM PRIDE HOUSE 25 augusti 2018

10.00-11.00 Pride house öppnar
Kom och häng med RFSL Örebro, ABF Örebro och Örebro Rättighetscenter. Ställ frågor, häng, mys eller bara chilla!

11.00-11.45 Sveriges Förenade HBTQIA+studenter 
Kom och lyssna på SFQ:s ordförande som berättar om resultatet av projektet Making Space som har undersökt vilka upplevelser studenter har av rasifiering i förhållande till hbtqia+ -identitet. I föreläsningen ingår berättelser från de intervjuade och förslag på vad som kan göras för att skapa en mer inkluderande utbildning för alla.

11.45-12.30 Örebros Feministiska Kör 
Örebros Feministiska Kör har öppen repetition på Spelgården utanför Teaterladan.

12.30-13.15 Love Pascal Prelog 
Var tredje transperson har enligt Folkhälsomyndighetens undersökningar allvarligt övervägt att ta sitt liv. För att förstå denna hälsosituation får publiken en grundkurs i vad en norm är och fungerar. Föreläsningen utgår från Loves erfarenheter av att vara transman och kopplas till vetenskapliga teorier och statistik. Spoken Word-dikter till temat utlovas!

13.30-14.30 Panelsamtal 
I detta panelsamtal ställer vi de lokala politikerna mot väggen! Kom och ställ dina frågor om hur Örebro kommun jobbar med hbtqi-frågor!

14.45-15.30 Sara Lövestam om Kouplan – den papperslösa transkillen som löser brott 
Sara Lövestam är författare till många romaner i olika genrer, och dessutom både barnböcker och grammatikböcker. När hon en dag fick idén att skriva om sökandet efter ett försvunnet barn, vad fick henne att göra hjälten till papperslös transkille som flytt från Iran? Hör Sara berätta om sin annorlunda deckarhjälte, om att arbeta med sfi, om skrivandet, researchen och vikten av att kunna vara sig själv

15.45-16.30 Nazli Moloudi 
Nazli är skribent & föreläsare som sedan 2014 föreläst om klass, rasism & hbtqfrågor. Hen har bl.a. hållit tal på Way Out West talks och föreläst för Pride runt om i Sverige. Förutom sin aktivism skriver hen just nu på sin första bok. Pride har etablerats mer i Sverige de senaste åren men företag & hbtq-fientliga partier får delta och den som verkar synas mest är den vita cis-bögen. Vad innebär detta för hbtq rörelsen?