Pride House

Välkomna till Pride House under Örebro Pride!

Detta år hålls Pride House i ABF Örebros lokaler på Fredsgatan 18 i samarbete med ABF Örebro län, Örebro Rättighetscenter och Örebro Pride. Det kommer bli frukostmingel, föreläsningar och mycket mer! Det kommer i år även finnas en barnhörna med pyssel och högläsning ur normkritiska barnböcker. Nördkultur kommer vara på plats för att hålla i Pyssel och Politik, så ta med valfritt pyssel och diskutera HBTQ-frågor!

Föreläsningarna kommer att vara teckenspråkstolkade och hörslinga finns i föreläsningssalen.

Dessutom erbjuder Boulebar gratis boule och billig lunch till alla medlemmar i RFSL och Örebro Rättighetscenter!

Kom rök- och parfymfri på grund av allergi.

PROGRAM

Frukostmingel – 10.00 – 11.30

Mikaelikjol – 11.30 – 12.15
Att göra upp med cis- och machonormen. I ett och ett halvt år har Mikaelikjol varit öppen transperson och beskriver sin vardag via instagramkontot Mikaelikjol. Föreläsningen baseras på hennes erfarenhet av ”män i grupp” och hur normkreativitet tas emot samt fungerar rent konkret i verkligheten.

Mian Lodalen – 13.45 – 14.45
Petra Sandberg Holstensson möter Mian Lodalen i ett samtal om Sveriges första lättlästa lesbiska kärleksroman, om kamp och pridepepp och om svaret på frågan om alla verkligen kan bli lesbiska.

Johanna Marseille – 15.00 – 15.45
Konsten att vara död utan att sluta andas. En föreläsning, eller föreställning om kön, dysfori, döden, livet, att vara kvinna med adjektivet trans och att lära sig kissa med en ny vagina.