Tillgänglighet

I år satsar Örebro Pride på att ALLA som vill ska kunna komma och delta i festivalen. Statliga beslut om personlig assistans eller ledsagning ska inte avgöra vem som får fira Pride tycker vi. Därför erbjuder vi ledsagning dövblindtolkning för den som önskar. Det kan handla om att en inte beviljats insats, har begränsat med timmar att använda eller inte orkat ansöka. För att få ledsagning eller dövblindtolkning till Pride kontaktar du bara prideforalla@gmail.com och meddela vilka behov du har.

Prideparaden

Samlingen sker på Fabriksgatan utanför Conventum. Där är det platt och de enda nivåskillnaderna som finns är trottoarkanter. Närmaste handikapptoalett finns inne på Scandic hotell.

Pridepark

Stadsparken är platt. Här finns asfaltsvägar, men för att ta sig fram till många av stånden och aktiviteterna som erbjuds så behöver en ta sig över gräsmatta. Det finns handikapptoalett.

Prideshow

10 sittplatser finns reserverade för de som har som har särskilt behov av det. Det finns också en plats förberett framför scenen för rullstolar och andra större ekipage. Teckenspråkstolkar finns på scenen.

Pridefest

Flera pridefester kommer hållas under helgen. Kosmos på Harrys, Sorry på Frimis Salonger samt Strömparaterren. Förhoppningsvis kan vi få upp information om tillgängligheten i lokalerna. För direkt information, kontakta den enskilde arrangören.
Fredag 15/8 Kosmos på Harrys festvåning Handikapptoalett finns på första våningen. Hiss till våning 2+3 finns, kontakta personalen för nyttjande av hiss. Uteserveringen är handikappanpassad. Nivåskillnader finns i huset, ramp finns att tillgå vid behov. Fri entré för alla hela kvällen.

Våga fråga!

Volontärer som arbetar med Pride har fått utbildning och i den har viss funkiskunskap ingått. Känn dig alltid välkommen att be våra medarbetar och volontärer om hjälp. Det kan handla om att ta sig över en trottoarkant, hjälp att hitta eller se vad det står på skyltar.

Färdtjänst

Du som reser med färdtjänst ska kunna känna dig trygg att resa med dem. Alla färdtjänstchaufförer har nyligen genomgått en utbildning i bemötande som bl.a. innehöll kunskap och förståelse för HBTQ. En speciell information inför Örebro Pride har också gått ut till chaufförerna. Två platser för upphämtning och avlämning har setts ut för att att underlätta för resenärer som vill till Pride.
Du som vill ta dig till prideparaden: Änggatan bredvid conventum.
För dig som vill ta dig till Pridepark: Floragatan. Du behöver själv inte komma ihåg någon adress utan kan till exempel säga “jag vill bli upphämtad på mötesplats vid Pridepark.” Då ska färdtjänst veta vart du vill bli upphämtad.
Det är också bra plats att stämma möte med en ledsagare eller tolk.
Välkomna!
Om du under Örebro Pride stöter på några hinder, meddela oss gärna så vi kan förhindra att det upprepas kommande år! Maila prideforalla@gmail.com