Om Orebropride

Din guide till Örebro, Pride och LTBQ i Nerike

Örebro Pride är en sida om både Örebro och om Priderörelsen i Örebro. (Observera att den här sidan inte längre administreras av samma ägare Det här är en intresse- och informationssida om huvudsakligen pride och HBTQ men med fokus på vad som händer i Örebro och om hur det är att vara gay, lesbisk eller queer i staden och i länet.

Som plattform för HTBQ-frågor i Örebro och för Örebros HBTQ-community skall man här kunna  få ta del av information, ställa frågor och få svar på om hur det är att leva och bo i staden.

Örebro Pride skall även informera om stadens viktiga historia för Sveriges HBTQ-rörelser. Det var just i Örebro som Sveriges Pride-rörelse väcktes till liv och staden har sedan dess varit ett viktigt centrum för hela landets HTBQ-communtiy

 

 

 

Om Vernik som gör sidan Örebro Pride

Det är i huvudsak jag, Vernik, som driver Örebro Pride. Jag har alltid varit intresserad av människorättsfrågor och har länge varit engagerad i Prideorganisationer. Jag ställer gärna upp och deltar som volontär i Örebro, det är ju här jag bor och är uppväxt i staden. Jag tycker om utelivet här, går gärna på bio och hänger på caféerna. Sen förutom träning och försöka hålla mig i form hinner jag inte med så mycket mera.