Brunch i Örebro är en höjdare. Staden har många bra matställen och är känd för sin internationella prägling med mat från världens alla hörn. Och danska smørrebrøn förstås. Det här är så klart en av de lyxigare måltider man kan unna sig, en brunch är perfekt om du vill vara ute sent kvällen och piggna till så där lagom långsamt dagen efter. Här har vi listat 5 bra ställen att ha brunch i Örebro.

 

4:e våningen

En bit över staden med en fantastisk utsikt hittar du 4:e våningen, en av de mest omtalade barerna och restaurangerna i hela staden. Här har du en exklusiv, lugn och trevlig miljö, med tillmötesgående personal och en serie brunchrätter som får dig att vilja stanna kvar hela dagen och inte gå hem. Men överlag om du vill äta riktigt bra mat i Örebro är 4:e våningen ett riktigt hett tips. Och som grädden på mosen är alla menyer nyckelhålsmärkta. Färska råvaror, bra utförande och miljön ger en oslagbar kombination. Menyn består av svenska och internationella klassiker. Förvänta dig en touch av medelhavet, fransk mat och spännande kryddor. Om du vill besöka 4:e våningen så ska du ta dig till Rudbecksgatan 52C.

 

Boulebar

Boulebar bjuder på grymt boulespel kombinerat med riktigt bra mat i en skön och stämningsfull miljö. Det är ett ställe med sin egen stil, men serverar förmodligen en av Örebros bästa bruncher. Menyn är inte gigantiskt stor, men på den hittar du läckra rätter med eleganta namn. Vad sägs om att sätta is sig en Frasig tarte flambée, Sandwich bourguignon med högrev eller rotselleri serverat med rödvinssås, eller klassiska efterrätter som crème brûlée? Boule och Brunch hittar du på Kungsgatan 6 i Örebro.

 

Kitchen & Table

Brunch på Kitchen & Table kan inte bli fel. Det här är ett av Sveriges mest populära brunchställen som du hittar varhelst du hittar Clarion Hotel. Restaurangen med översyn av mästerkocken Marcus Samuelsson levererar, och inte minst vad det gäller brunchen. Njut av en USA-inspirerad brunchmeny som passar svenska gommar. Beställ ett glas champagne eller cava så är dagen din. Kitchen & Table finns på Kungsgatan 14.

 

Hälls konditori

Hälls konditori hittar du såklart färskt bröd och egna bakverk i överflöd. Men det här stora stället är så mycket mer än ett konditori. De erbjuder även goda maträtter och på helgerna kan du se fram emot en härlig brunch. Stilen på brunchen är lätt, fräsch mat. Förvänta dig inga tunga maträtter som torra och halvt sönderbrända ribs. Istället är det grönt, lätt och perfekt för dig som gillar att kombinera hälsovänligare alternativ där du samtidigt får äte dig riktigt mätt. Hälls konditori finner du nära stadsparken i Örebro på Engelbrektsgatan 12,.

 

STÅ – Pintxos & Vänner

Stå har inte klassisk brunch på menyn, så om du letar efter en ”vanlig” brunch så kanske du inte kommit rätt. Men restaurangen passar ändå perfekt om du letar efter ett spännande alternativ till brunchen. Stå serverar pintxos som är mini-tapas, eller mindre tapas som serveras med en pinne, eller på ett litet spett. Du kan plocka och välja bland en massa små läckerheter och kombinera hur du vill. Restaurangen har inte bara spanska tapas som man kan tro på namnet. Istället serverar de mat från hela världen. Vad de serverar beror helt på vad säsongen erbjuder, så gå dit och var beredd på att överraskas. Du hittar restaurangen på Slottsgatan 6.